Hoe bewust ben je je eigenlijk van je lichaam?

In mijn visie is lichaamsbewustzijn een belangrijke sleutel voor gezondheid en persoonlijke groei.
Met lichaamsbewustzijn bedoel ik: bewust ervaren van de signalen die je lichaam afgeeft en van de signalen die via je zintuigen en/of intuïtie binnenkomen. Bijvoorbeeld: voelen van de knoop in je maag, van opgetrokken schouders of dat ‘niet pluis’ gevoel. En ook: opmerken van een zingende merel, de geur van gras,of van een terloopse zachte aanraking.
Vanuit open zintuigen (neus, tong, huid, ogen, oren) en in open verbinding met je hart kun je ervaren wat er is. Ieder moment kun je stilstaan bij wat jij hier-en-nu nodig hebt. Dat kan iets simpels zijn, zoals een glas water (“dorst”), niet knellende schoenen (“au”), of een luisterend oor (“help”).
Maar het signaal dat je oppikt kan ook een pijn of een dieper verlangen bij je losmaken. Bijvoorbeeld het inzicht dat je een last op je schouders meedraagt, dat een ervaring je zwaar op de maag ligt, of dat je de neiging hebt om je ruimte weg te geven. En in termen van verlangen: het verlangen om op eigen benen te staan, jezelf te accepteren zoals je bent, of te gaan doen waar je al tijdenlang van droomt.
Op het moment dat je bewust waarneemt, kun je jezelf de vraag stellen: Wat zegt dit signaal mij? Soms is het antwoord verbluffend eenvoudig. Soms vraagt het moed om zonder oordeel te kijken wat er werkelijk is.
Voetreflexzonetherapie helpt je bij het vergroten van jouw lichaamsbewustzijn. Het is een methode die zowel zacht als krachtig is. De subtiele aanraking verlegt je aandacht van je hoofd naar je voeten, en naar voelen wat er is. De therapie maakt bewust en stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het gericht aanraken van specifieke drukpunten en energiebanen op onderbeen en voet, bevordert de afvoer van afvalstoffen, verbetert de bloeddoorstroming en vermindert de spierspanning. Kortom, je komt niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel meer in balans.

Voetreflexzonetherapie combineert de eeuwenoude wijsheid van het Verre Oosten met de moderne wetenschappelijke inzichten van het Westen. Massage van de reflexzones van de voet bevordert de energetische doorstroming van het hele lichaam. Hierdoor kan het lichaam revitaliseren en kunnen blokkades worden opgeheven. Voetreflexzonetherapie kan zowel preventief als curatief en palliatief worden ingezet.

Contra-indicaties zijn: koorts / infectie, extreme vermoeidheid / uitputting, open wonden en acuut trauma aan de voet, trombose.

Trek de stoute schoenen … uit

En laat je verrassen

Door het helende effect

Van voetreflexzonetherapie.