Kinderen

voetenrosie

Loopt je kind op z’n tenen? Staat je zoon of dochter niet stevig op de grond? Heeft je kind onverklaarbare lichamelijke klachten? Veel kinderen hollen van de ene activiteit naar de andere, doen vooral computerspelletjes met het hoofd, of bezwijken onder de druk van het voldoen aan verwachtingen. Tijdens de behandeling zie ik kinderen bij wijze van spreken thuiskomen in hun lijf. De energie zakt van het hoofd naar de voeten. Je kind zal ervaren hoe het is om te aarden en de eigen innerlijke kracht te voelen. Dit zal je kind helpen om in vertrouwen op eigen benen te staan.
De sessies met kinderen zijn licht en speels. Ik nodig het kind uit een lievelingsspeelgoed of lievelingsboek mee te nemen. De eerste sessie maken we een afdruk van de voeten om  thuis verder in te kleuren en de volgende keer weer mee te nemen. Zo raken we in gesprek en leren we elkaar kennen.
In de consulten varieer ik met muziek, geleide fantasie en oefeningen. De massage zelf duurt ongeveer dertig minuten. Het is fijn als één van de ouders erbij aanwezig is en ziet wat ik doe. Veel ontspanningsgrepen en oefeningen zijn namelijk thuis goed uit te voeren. Zo krijgen ouder en kind allebei handvatten om zelf  mee verder te gaan.