Over mij

P1070081

Geboeid door een Oosterse kijk op gezondheid en ziekte, begon ik in 2008 aan de driejarige opleiding Voetreflexzonetherapie bij Sonnevelt. Zelf heb ik voor het eerst de weldadige uitwerking van een voetenmassage ervaren in 2007, tijdens een rondreis door Thailand. Sinds de opleiding en de start van mijn praktijk  ervaar ik keer op keer bij cliënten het verrassende en heilzame effect van voetreflextherapie.

De Westerse reguliere geneeskunde en de Oosterse traditionele geneeskunde hebben al lange tijd mijn interesse. Na de middelbare school ben ik Gezondheidswetenschappen in Maastricht gaan studeren. Daarna heb ik diverse banen in de gezondheidszorg vervuld op het gebied van onderzoek, beleid, kwaliteit en innovatie. Door mijn brede werkervaring in een algemeen ziekenhuis, de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg en in de ouderenzorg heb ik een ruime kijk op de Nederlandse gezondheidszorg en op gezondheid en ziekte. De wisselwerking tussen alle niveaus van zijn (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) intrigeert mij. Ik laat me dan ook bijscholen op al deze terreinen: medische basiskennis volgens de laatste Plato-eisen, positieve psychologie, en Complementaire Additieve of Alternatieve Geneeswijzen (CAM).

Mijn specialisaties zijn: Stress en spanningsklachten; Coaching bij levensvragen van jong en oud; Ondersteuning van mensen met een vorm van dementie en andere Niet Aangeboren Hersenletsel; Stervensbegeleiding & Rouwverwerking.

Samenwerken en krachten bundelen geven mij energie. Zo verzorg ik met collega Gemmeke Beckers (www.voetreflexgem.nl) de voetreflexmassages in een verpleeghuis in Eindhoven. Ook heb ik me als voetmasseur verbonden aan het Vicki Brownhuis in Den Bosch (www.vickibrownhuis.nl), een centrum voor mensen met kanker.

Paulien Bolwijn of Paulien Heleen?

Paulien Heleen Bolwijn zijn mijn geboortenamen. Omdat het woord ‘helen’ in mijn tweede naam zit, vond ik dit een toepasselijke en krachtige naam voor mijn praktijk.

Zie ook mijn linkedIn profiel https://nl.linkedin.com/in/paulienbolwijn/nl